1. Steek de lont helemaal van onder aan, zo kort mogelijk bij de was. 
  2. Bij het aansteken van een houten lont is de beste techniek om de kaars schuin te houden en de vlam over de lengte van de lont te laten.
  3. Geef uw kaars voldoende brandtijd zodat het oppervlak van de was gelijkmatig smelt tot aan de rand van het potje. Dit kan 1 tot 1,5 uur duren.
  4. Houten lonten moeten in tegenstelling tot katoenen lonten af en toe worden bijgetrimd. Laat de kaars na gebruik afkoelen en verwijder met je vingers het verkoolde stukje hout van het lont. Wees niet bang dat het lont te kort zou zijn. 

 

Problemen: 

* tunneleffect; Als u uw kaars niet genoeg tijd geeft om een volledig smeltbad te vormen bij het eerste kan zich een kleine depressie of "tunnel" rond de pit vormen. Dit zal het moeilijker maken voor de was rond de randen van de pot om te smelten, waardoor het tunneleffect zich bij elke brandbeurt voortzet. Uiteindelijk zal de tunnel te diep worden voor verse zuurstof om binnen te stromen, en je en zal je kaars moeite hebben om langer dan korte tijd aan te blijven. Om dit probleem te voorkomen, moet u uw kaars genoeg tijd geven om een gesmolten waslaag te ontwikkelen die helemaal tot de rand van de houder reikt.

 

*  kaars gaat uit; Vergeet niet dat het niet het hout is dat de vlam van uw kaars voedt, maar de was. De vlam trekt de was omhoog door de pit, dus als hij niet kort en schoon is, zal hij snel terug uitgaan.

© 2021 - 2024 Klein & Betoverend | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel